Η Τέχνη στα Εξώφυλλα

Επειδή γενικότερα έχουμε την τάση να βλέπουμε τα άσχημα, θα σου παρουσιάσω κάτι πολύ όμορφο που δημιουργήθηκε με έμπνευση και αγάπη για τον συνάνθρωπο!

Το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ λοιπόν, εγκαινίασε μια έκθεση έργων φιλοτεχνημένων πάνω σε συλλεκτικά εξώφυλλα, με φιλανθρωπικό σκοπό και την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Zonars τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη στα Εξώφυλλα», που διοργανώθηκε από το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και την Γκαλερί Ζουμπουλάκη σε συνεργασία με τη LOréal Paris και τα Hondos Center.

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση έχει στόχο να στηρίξει το έργο της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» και την προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Η σχεδιάστρια Ορσαλία Παρθένη με την Ρία Ψούχλα

Charlotte Rampling & Χρύσανθος Πανάς (All photos by www.papadakispress.gr)

Είκοσι διακεκριμένοι εικαστικοί κλήθηκαν να επιλέξουν ένα τεύχος από το αρχείο επτά δεκαετιών του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ και να παρέμβουν στο εξώφυλλό του με την προσωπική εικαστική τους ματιά. Οι καλλιτέχνες διέθεσαν τις δημιουργίες τους για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον Οργανισμό «Καταφύγιο Γυναίκας».

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των media, φίλοι και συνεργάτες του περιοδικού  τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, για να ενισχύσουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Αξίζει φυσικά να αναφέρω τους δημιουργούς που συμμετείχαν στην έκθεσηΗώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέμας, Daniel Egneus, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάμπερτ, Βένια Μπεχράκη, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος ΦωτιάδηςΜανώλης Χάρος

Αν θέλεις να δεις κι εσυ την έκθεση, δεν έχεις παρά να περάσεις απο το Zonars (Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Αθήνα)

Διάρκεια Έκθεσης: Τρίτη 21/11 – Κυριακή 3/12 2017

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ. – Κυρ. 10 π.μ. – 10:30 μ.μ.

Και μην ξεχνάς: Καμμιάς μορφής βία δεν είναι αποδεκτή (αν βιώνεις βία εσύ ή κάποια γνωστή σου, ζήτα βοήθεια)

x, Αντωνία

(Επίσης, αξίζουν πολλά “Μπράβο” στην Plus More 360° Communication για την επικοινωνία!)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *