Πως να συνδυάσεις ρούχα σε κίτρινο χρώμα

Κίτρινο: Το χρώμα του πάθους, της ενέργειας και της θετικότητας!

Είναι ένα από τα βασικά χρώματα μαζί με το κόκκινο και το μπλε και ανήκει στα θερμά με το κόκκινο και το πορτοκαλί. Οι ειδικοί λένε ότι εκφράζει την ενέργεια, το πάθος και την θετικότητα. Είναι το πιο φωτεινό, ενώ δεν είναι τυχαίο που το συσχετίζουν με την χαρά και την λιακάδα!

Το κίτρινο τραβάει την προσοχή, δημιουργεί ευτυχία, ζεστασιά και διεγείρει πνευματικά, γι’αυτό ενδείκνυται η διακριτική του παρουσία ακόμη και σε ένα outfit για την δουλειά. Παράλληλα, δίνει ένα ευχάριστο καλοκαιρινό φως στις γκρίζες μέρες του χειμώνα.

Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ, το φόρεσα! Συνδύασα αυτό το κολ-ρουλέ με μία pencil φούστα η οποία έχει μέσα κίτρινο, χωρίς όμως να «κουράζει» ή να κάνει το outfit υπερβολικό. Το παλτό μου επέλεξα να είναι απο την ίδια οικογένεια, δηλαδή των θερμών χρωμάτων και το διάλεξα σε αυτό το αριστοκρατικό βουργουνδί για να δημιουργήσω μια ζεστή εικόνα. Για να ξέρεις, ο συνδυασμός θερμών χρωμάτων αφήνει μια αίσθηση καλής διάθεσης.

Επίσης, πολύ ωραίοι είναι οι συνδυασμοί με πιο γλυκά και neutral χρώματα, γι’αυτό και διάλεξα ένα καπέλο –που τα αγαπώ- σε μπεζ χρώμα.


Φωτογραφίες Yiorgos Markozanis

Τέλος, τις γόβες μου τις ταίριαξα επίτηδες σε πράσινο. Ανήκει στα ψυχρά χρώματα αλλά προέρχεται απο την μίξη του μπλε με το κίτρινο. Άρα, είναι ίδια κατά το ήμισυ γι’αυτό και ταιριάζουν χρωματικά. Το πράσινο δίνει την αίσθηση της χαλαρότητας και του επαγγελματισμού.

Tip: Πρόσεχε μην το παρακάνεις με το κίτρινο γιατί μπορεί να γίνει υπερβολικό και να δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Φιλιά, Αντωνία

Παλτό με κουκούλα, Sisley
Μπλούζα μερινός, Stile Benetton
Pencil φούστα, Benetton Clothes for Humans
Καστόρινες γόβες, Mourtzi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *